Raporto_incident_al | Kos-Cert
Raporto_incident_al | Kos-Cert
  • slider-img
  • slider-img
  • slider-img

Raportimi i Incidentit

Mozilla dhe Tor kanë lëshuar update për dobësitë në Firefox

Një dobësi ne Firefox e cila u raportua nga një postim në faqen zyrtarë të Tor tani është rregulluar nga Mozilla…

Locky Ransomware

Një nga variantet më të fundit të ransomware (software me qellim të keq) është i njohur me emrin Locky. Dosjet (files…

Si të parandaloni në mënyrë efektive sulmet e mashtrimeve përmes emailit në vitin 2021?

Mashtrimi me email është një problem në rritje për sigurinë e një organizate. Mashtrimi ndodh kur një haker d&eu…

Microsoft shpërndanë këshilla për zbulimin dhe zbutjen e sulmeve të "Azure LoLBins"!

"Azure LoLBins" mund të përdoret nga sulmuesit për të anashkaluar mbrojtjen e rrjetit, për të vendosur kriptomin…

Si të menaxhoni dhe siguroni llogaritë e shërbimit të "Active Directory"?

Ekzistojnë shumë lloje të ndryshme llogarish në një mjedis tipik të "Active Directory". Këto përfshijn…

CISA lëshon një mjet për të rishikuar veprimtarinë e "Microsoft 365" pas komprometimit!

Agjencia e Sigurisë Kibernetike dhe Infrastrukturës Kritike (CISA) ka lëshuar një panel kontrolli me bazë në "Splunk&…

Vegla e "Microsoft" për të identifikuar nëse serverët "Microsoft Exchange" janë hakuar nga "ProxyLogon"!

Microsoft ka lëshuar një skript "PowerShell" të cilën administratorët mund ta përdorin për të kontroll…

Auditori i Fjalëkalimit "Specops"

Autentifikimi dhe siguria e fjalëkalimit është më e rëndësishme se kurrë. "Specops" skanon "Active Dir…